ВКС иска от прокуратурата настоящите адреси на Галеви

DenNews.bg
13.11.2012
размер на текста:

Галеви са неоткриваеми за Интерпол, а как ли ще ги намери тогава прокуратурата?

Върховният касационен съд поиска от прокуратурата да посочи настоящите адреси на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, нещо непосилно към момента дори за Интерпол.
По време на днешното заседание по делото за конфискация на имуществото на Братята, поискано от главния прокурор, съдът постанови освен, че трябва да бъдат посочени адресите на Галев и Христов, така че да може да бъдат призовани надлежно, адвокат Емил Велинов, който досега ги представляваше по другите дела, да бъде упълномощен от тях, за да може да ги представлява конкретно по това производство.
Поради сложността на задачите, възложени от съда на прокуратурата, делото бе отложено за неопределен период от време.
Както писахме по рано, настоящото дело е образувано по искане на главния прокурор. На 6 юли 2011 г. Софийският апелативен съд постанови за Пламен Галев 5 години затвор, глоба в размер на 10 000 лв. и конфискация на 1/3 от имуществото му. Ангел Христов бе осъден на 5 години затвор, глоба от 7 000 лв. и конфискация на 1/4 от имуществото му. През месец май тази година ВКС измени присъдите само в наказателната част.
В искането главният прокурор твърди, че „не са събрани доказателства за имотното състояние на подсъдимите и не е посочено какво имущество се конфискува”, затова иска възобновяване на делото и връщането му на Апелативния съд за ново разглеждане в частта за конфискацията.
Пламен Галев и Ангел Христов са обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Двамата изчезнаха дни след постановяване на осъдителните им присъди.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети