Миньорите на Ковачки се хвалят, престанал да ги глобява

dennews.bg
11.11.2012
размер на текста:

За пръв път от половин година насам миньорите на Ковачки от рудниците в Бобов дол са без удръжки от заплатите в размер от 15 до 20%.
Така както не знаеха и каква точно е причината да им бъдат налагани санкциите досега, така и този път те не са разбрали какво е основанието да им бъдат отменени. Единственото обяснение, което досега получаваха миньорите и то устно бе, че са глобявани за неизпълнение на плана, но какъв точно план, така и не стана ясно. Последната информация, която се разнасяше от уста на уста бе, че въпросните удръжки от заплатите се правят заради тежкото финансово състояние на общината и че парите отиват за покриване на дълговете, заради които има и запорирани сметки.
Учудващо и за самите миньори е, че и преводите на заплатите им по банковите им карти също са били направени навреме и те вече са получили парите си за месец септември. Практиката при Ковачки е заплатите на работниците и служителите му да се изплащат с два месеца назад, но от поливн година те закъсняваха с по 3 месеца.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети