Светлината от тялото ще удължи живота ни със 120 години

dennews.bg
01.11.2012
размер на текста:

Човешкото тяло може да излъчва фотонно излъчване, ролята на което има значение за здравето и продължителността на живота, информира actualno.com.
До този извод стигнаха руски учени, провеждайки редица изследвания в тази сфера. Те поясняват, че откритието им предоставя много нови възможности, сред които и перспективата за значително удължаване на продължителността на човешкия живот.
Това, че човешкото тяло може да излъчва светлина, досега беше по-скоро само предположение, граничещо за повечето хора с теориите, представяни в научната фантастика. Сега обаче, твърдят учените, това е научен факт. Както поясняват изследователите, още с появата си на бял свят човек получава възможността да „свети“. Установено е, че докато трае целият му живот, той излъчва всекидневно гама-кванти. С напредването на възрастта обаче интензитета на излъчвана светлина прогресивно намалява. Изхождайки от това, учените са стигнали до интересен извод – според тях излъчването на светлината възниква не вследствие на това, че живеем, а напротив – живеем, защото излъчваме светлина.
На базата на тази теза учените успели теоретично да определят източника на гама излъчване в човешкия организъм. Според тях в основата на разпространение на „човешката светлина“ стои нискоенергийна ядрена реакция, в която участие вземат и т.нар. природни радионуклиди. Тяхното количество с възрастта намалява, като в момент на достигане на критично ниво започва процес на биологично стареене.
Откритието дава възможност на учените не просто да работят върху откриването на нов принцип за спиране на процеса на остаряване, но и да го тестват на практика. Благодарение на проучванията, руските специалисти разработили цяла нова група медицински препарати, поддържащи фотонното излъчване на човешкия организъм. Приемането им помага да бъде съхранена способността на светене, което, от своя страна, може да удължи активния период на човешкия живот до 120 години.
Препаратите са обединени под общото название „Звезден прах“. Лекарствата обаче скоро няма да бъдат достъпни за масовия потребител, тъй като все още производството им е твърде скъпо, коментират учените.


 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети