DenNews.bg пита: Общинските дела частен интерес и личен каприз ли са?

DenNews.bg
01.11.2012
размер на текста:

Общинските дела не са частен бизнес и не трябва да са подчинени на личен каприз.
Управляващите са подчинени, а не велможи. Управляващите нямат партия, имат само един бог-гражданите. Гражданите са господари, а не придворни дами.
Време е да припомним тези основни правила на управляващите в Дупница. Правим им услуга. Казваме на г-н Методи Чимев, че поне за четири години той е кмет, а не управител на шивашка фирма. Казваме му, че в бизнеса може и да е създавал кръгове от приближени, да е поощрявал и да е наказвал, да е делил служителите си по клас, цвят и симпатии. Казваме му, че като кмет няма тези права, защото излизането извън обществения интерес е най-малкото недопустимо за възпитан човек, а най-вече самоуправство според буквата на закона.
Казваме на г-жа Годинова, че поне докато има договор за пиар не е бивш кандидат за кмет, нито бивш заместник-областен управител от ГЕРБ, а слуга на интересите на гражданите и най-вече на информираността им.
Дори и с договор г-жа Годинова обаче не е лична пиарка на кмет и заместници, защото работодателят й са гражданите, т.е. трябва да информира коректно тях и да бъде връзка между граждани-управляващи чрез медиите, които също няма право да подбира по симпатии.
Казваме, че от месеци срещу DenNews.bg се води война от страна на общинското ръководство. Кога тиха под формата на оперативки, чиято цел е да бъдем изобличени в несъществуващи грехове, кога открита, като заявяването на пресконференция, че сме „некоректна” и „заядлива” медия.
Питаме:
Какво е значението на „некоректен” според управляващите и има ли нещо общо с отказа за намеса в редакционната политика. Или може би с принадлежност към партийна централа.
Какво е значението на „коректен” според управляващите и има ли нещо общо с премълчаването срещу договор и писане на пиар материали за личността на управляващите, а не за обществените проблеми.
Питаме:
Харчат ли се парите на дупничани за да бъдат въвеждани в заблуждение?
По личен каприз и диктат ли се определя какво да виждат, чуват, четат и разбират гражданите?
Питаме:
Лично решение ли е на г-жа Даниела Годинова да отказва информация на медията ни или има кметска заповед за това?
Питаме:
Каква е заплатата на г-жа Годинова и от джоба на данъкоплатците ли се изплаща, за да определя по личен интерес и симпатии коя медия да получава информация и коя не.
Питаме:
Не бъркат ли управляващите управлението на общината с управление на частен бизнес?
Защото държавна институциия и община не може да определя по свое усмотрение как да канализира информация полезна и нужна на гражданите.
Редно ли е говорителят на заплата от данъкоплатци да казва: „няма да подам информация”. А на въпроса: „защо”, да се отговаря: „защото е вашата медия”.
Редно ли е кмет да казва: „а защо е тъй, помислете!”
Редно ли е да се крият отговори, които вълнуват обществото, само защото „не се харесваме”.
Днес за пореден път бяхме подложени на упреци. Безобидният повод ни убеждава, че някой някъде е загубил нещо.
Питаме:
Кога общината загуби преценката си за реалността?
И дупничани ли трябва да плащат опитите за скриване на истината?
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети