С правописна грешка и гаф Чимев награди будителите

DenNews.bg
01.11.2012
размер на текста:

Правописна грешка и гаф белязаха организираното от община Дупница тържество за Деня на народните будители, на което кметът Методи Чимев отличи с плакети и грамоти съвременни будители.


Всички отличени са представители на високия дух и разбираемо не успяха да сдържат възмущението си от недогледаните моменти в скромното тържество. Като гаф №1, че на празничната торта „1-ви ноември” беше изписан с “N” вместо „И”. (Виж на снимките предоставени ни от педагози) и гаф №2, че шефката на културата Наташа Демиревска обърка името на един от именитите ни художници. При обявяването на художника Ивайло Попов тя изстреля с патос „Ивайло Василев”. Грешката бе поправена от гл. ас. Иван Хаджийски, който сложи край на неловката тишина с напомнянето, че Дупница има един художник и това е Ивайло Попов.
Освен Ивайло Попов, плакети получиха и краеведът гл. ас. Иван Хаджийски, поетесата Веска Гювийска и учителите Анелия Андонова, Силвия Боянова, Мария Гигова, Любомир Георгиев, Кирил Кьосев, Валентина Грънчарова, Лина Стойчева, Росица Грозданова и Любка Димитрова.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети