Няма пари за по-високи заплати в МВР, залъгват с увеличение на порциона

DenNews.bg
09.10.2012
размер на текста:

Няма възможност за увеличение на заплатите в МВР не само до края на тази година, но чак до 2015 г., стана ясно на днешната среща между синдикатите и ръководството на министерството, съобщи БНР.
Залъгалката за полицаите е увеличение на порционът с 60 лв. от януари 2013 г., но това не е добре прието от синдикатите и до дни ще стане ясна позицията им, като не се изключва възможността за нови протести.
Увеличението на порциона ще коства около 40 милиона лева, които са заделени. От МВР са предложили да увеличат заплатите през 2015 година, ангажименти, че това ще стане обаче, не са поети.
По време на днешната среща в ръководството на синдикалната федерация на служителите в МВР е получено писмо, с което се известява, че МВР прекратява споразумението между синдиката и министерството.
През септември полицаи излязоха на два поредни протеста с искане за увеличение на заплатите с 25% от 1-ви януари. Освен това те искат да бъде лимитиран извънредният труд до степен, в която може да бъде заплащан или овъзмездяван от министерството. Тогава министър Цветан Цветанов заяви, че протестът на полицаите граничи с цинизма.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети