Здравни власти, прокуратура и полиция нищят случая с пияния лекар и смъртта на 35-год. жена

dennews.bg
08.10.2012
размер на текста:

Здравните власти, прокуратурата и полицията започват от днес да нищят подробно случая с пияния лекар от общинската болница в Дупница д-р Дамов и това каква е връзката между неговото състояние и смъртта на 35-годишна жена от Перник, която почина в събота след изкарани 5 дни в кома.
Днес в общинската болница ще пристигнат проверяващи от Министерство на здравеопазването по разпореждане лично на министър Атанасова. Те ще се запознаят със събраната досега информация от полицията и цялата медицинска документация от приемането на пациентката до настъпването на смъртта й в събота. След подадения сигнал на близките на починалата по тяхно настояване при проверката на полицаите от РУП-Дупница с дрегер бе открито, че д-р Дамов има 2,47 промила алкохол в издишания въздух. В полицията вече е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт.
Какво точно е причинило смъртта на 35-годишната жена, ще покаже аутопсията, която би трябвало да приключи днес окончателно в съдебна медицина в Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети