Без заплати в ЦСКА повече от 2 години, Бойко Борисов се намесва

DenNews.bg
05.10.2012
размер на текста:

Почти всички волейболисти в отбора на ЦСКА карат вече 28 месеца без заплати. Това съобщи треньорът и вече собственик на клуба Александър Попов. Наставникът, чиито корени са от Дупница, разкри и че е получил контролния пакет акции от предишния собственик Георги Георгиев още през април. От тогава той е успял да намали 90 процента от задълженията на женския отбор на ЦСКА, 50 процента от тези към треньорите, но все още големи остават ангажиментите към мъжете. Тук, както и във футбола, се търси помощ от премиера Бойко Борисов.
"По-големи губещи от работещите в ЦСКА няма. Жоро се оттегли. Сега аз съм собственик на ЦСКА. 80 процента от мъжете не са вземали заплата от 28 месеца. Дължим и осигуровки към заплатите. Аз взех акциите, за да ги подаря на евентуалния нов собственик", сподели Попов, допълвайки, че е говорил с Бойко Борисов за евентуалното намиране на спонсори или собственици, съобщава БГНЕС.
Александър Попов не бе доволен и от действита на федерацията. "Отваряме си устата срещу федерацията. Ама за нея ли трябва да сме?", запита той. Треньорът даде пример с допускането от страна на БФВ за картотекиране на състезатели чак до четвъртия кръг от първенството. Според Попов, това се прави в полза на Левски Волей и братята Братоеви, които ще участват на Световното клубно първенство с Ал Райан, след което безпроблемно ще се върнат да играят при „сините”.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети