Турция задържа убийците на US посланика в Либия?

DenNews.bg
05.10.2012
размер на текста:

В Турция за задържани предполагаемите убийци на американския посланик в Либия Крис Стивънс, който стана жертва на антиамериканските протести срещу подигравателният филм за пророка Мохамед „Невинността на мюсюлманите”.
Информацията за сега не е потвърдена официално.
Според турския Kanal-D, двамата заподозрени са граждани на Тунис и са били арестувани вчера вечерта от службата за борба с тероризма в Истанбул. Те са се опитали да влязат в страната през международното летище „Ататюрк" с фалшиви паспорти, пише news.bg.
Посланик Крис Стивънс бе убит при нападението над американското посолство в Либия, а тялото му бе разнасяно от разярената тълпа по улиците на Триполи.
Междувременно стана ясно, че властите в Тунис ще поискат най-тежкото наказание-смърт за участниците в нападението над американското посолство. И тези атаки бяха в отговор на филма „Невинността на мюсюлманите".
Очаква се пред съда да бъдат изправени 87 души. Срещу тях са повдигнати редица обвинения, включително за нападение срещу служители на органите за сигурност, информира news.bg.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети