Изловиха наркобандата на Кубинеца и Богровеца

DenNews.bg
31.10.2012
размер на текста:

Банда за разпространение на наркотици, действала на територията на столичния квартал „Младост” е разбита при операция на антимафиоти, съобщават от Пресцентъра на МВР.
Организирана престъпна група е била ръководена от 35-годишния И. М. – Кубинеца и 31-годишния Т.С.-Богровеца.
Кубинеца има регистрации за грабеж, хулиганство, унищожаване на чуждо имущество, отправяне на закана, нанасяне на лека телесна повреда, убийство и наркотици, осъждан е. Богровеца също е осъждан, има регистрации за хулиганство притежание на оръжие, наркотици и образуване и ръководене на организирана престъпна група
Действията на антимафиотите са във връзка с водено досъдебно производство и са под наблюдението на Специализираната прокуратура.
Сред задържаните по време на операцията са и членове на групата на различни нива. Според събраните до момента доказателства Л.Г. /31 г./ от Нови Хан е приемал по телефона поръчките за хероин и кокаин. Той е криминално проявен за длъжностно присвояване, кражба, подправяне на документ и използване на неистински документи. Установено е, че 31-годишният П.С. от София е зареждач на групата /с регистрации за шофиране след употреба на алкохол и грабеж/, а П.С. /30 г./ - дилър на наркотици. Той е с криминалистически регистрации за наркотици и кражба, осъждан. Арестувани в хода на операцията са и криминално проявеният за наркотици и образуване и ръководене на организирана престъпна група и осъждан Р.Г. /28 г./, И.А. /37 г./, който има регистрация в полицията за шофиране в нетрезво състояние, О.Г. /36 г./ от София, който действал като шофьор на групата, както и двама клиенти - И.Я. /32 г./, криминално проявен за грабеж и наркотици и осъждан за същите престъпления, и М.М. /31 г./ с криминалистическа регистрация за грабеж.
Миналия месец служители на столичното Седмо РУП задържали друг от дилърите на престъпната група – И.Г. /32 г./, криминално проявен за кражба, грабеж, унищожаване на чуждо имущество, подправяне на документи и наркотици. В хода на процесуално-следствените действия у него са открити шест полиетиленови пликчета, съдържащи прахообразно вещество. Иззетото количество реагирало с характерно за хероин оцветяване при направения полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, за извършено престъпление по чл.354А. На И.Г. е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.
На двамата лидери на престъпната група – Кубинеца и Богровеца, както и на Л.Г. и 31-годишния П.С. са повдигнати обвинения по чл. 321 във връзка с чл. 354 А от НК. С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура са им наложени мерки за неотклонение „задържане за 72 часа“.
Действията по разследването продължават.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети