Кубрат: Боксът е хубав спорт, не е като футболчето

DenNews.bg
03.10.2012
размер на текста:

Боксът е много красив, хубав спорт, но и много труден. Психологията е много сложна, не е като футболчето. Това каза боксьорът Кубрат Пулев, носител на Европейската и Интерконтиненталната титла и само пред дни постигнал 17-а поредна победа в своята кариера- с нокаут над Александър Устинов. Това бе и коментарът на Кобрата за аркадите, които получи в мача срещу Александър Димитренко през май. Оттогава той е натрупал доста опит и е разбрал, че и защитата е много важна в бокса, като го демонстрира в последния си бой - срещу Устинов, отбелязва Новспорт.
Кубрат Пулев не се нае с точно прогноза кога би се провел дълго чаканият сблъсък на ринга с Владимир Кличко. Треньорът Михаил Таков пък изрази интересно мнение, като каза, че мач между Пулев и Кличко може никога да не се състои. От своя страна Кобрата обаче подчерта, че ако трябва ще чака украинеца дори и до 50-ия му рожден ден.
От щаба на българския боксьор желаят той да се бие и на родна земя. "Ще натисна моя клуб да изиграя мач в България, в зала "Арена Армеец", обеща Кобрата. Такъв двубой обаче много трудно може да се проведе у нас, след като в Германия телевизиите плащат милиони на клубовете, за да излъчват пряко подобни боксови срещи, докато в България телевизиите искат пари, за да излъчват. Все пак Пулев изрази надежди, че родната публика ще може да го види да се бие на живо у нас.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети