Студенти се млатят от нерви на опашка в университета

DenNews.bg
03.10.2012
размер на текста:

Студенти, изнервени от дългото чакане по опашките, съпровождащи записването в Софийския университет, са заформили як бой пред стая на Философския факултет в Ректората, информира news.bg, позовавайки се на свидетел.
По думите му пред кабинета винаги по това време на годината се извиват дълги опашки. Причината е приемното време на служителките, което е 3 часа на ден, и то при положение, че благоволят да приемат, разказва студентът.
От писмото става ясно, че първо се „скъсали” нервите на мъж, който придружавал жена с увреждания. Той се подразнил от практиката, че някои предават книжките си на студентите с по-предни позиции в опашката.
Напълно нормално в претъпкания и задушен коридор, след часове на крак, напрежението ескалира. Едно момиче беше грубо изблъскано, след което настана меле, други хора се блъскаха и удряха, трети ги разтърваваха. Малко след това стана нов бой - неуталожените се още страсти взеха отново връх и някакви хора започнаха да се бият пак. През това време дойде и охраната в опит да въдвори някакъв ред, продължава разказът на студента в писмото до news.bg.
Инцидентът се случва в непосредствена близост на кабинетите на декана на факултета и ректора, ден след помпозното откриване на учебната година.
И тук изниква въпросът защо всички тези млади хора трябваше да станат свидетели или участници в такива грозни сцени. Трябва ли да има убит или осакатен, за да престанат тези абсурди в уж най-престижния ни университет, основателно пита студентът.
В заключение допълва, че ако проблемът е в мудността на служителките, те трябва да бъдат сменени, защото има предостатъчно хора без работа, които могат да заемат мястото им. Ако са претрупани от работа, нека едно рамо дадат и от Студентския съвет, който се финансира с процент от таксите, които плащаме.
Щом веднъж е станал такъв въргал в коридорите на Ректората, кое ще гарантира, господа и дами, че следващият път няма да се пренесе в кабинетите на администрацията и висшестоящите, завършва писмото.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети