Филмите на ужасите топят излишните килограми

DenNews.bg
29.10.2012
размер на текста:

Най-добър ефект има "Сиянието" с Джак Никълсън- цели 184 калории.

Гледането на филми на ужасите води до интензивно горене на калории и спомага отслабването, установили са британски учени, пише в. "Дейли мирър".
Учени от университета в Уестминстър изследвали показателите на зрители, докато гледали селекция от класически хоръри. Отчетени били техният сърдечен ритъм, вдишването на кислород и издишването на въглероден двуокис, разходът на енергия. Екипът установил, че хората, които гледат подобни ленти, горят с една трета повече калории, отколкото ако бяха застанали пред бял екран.
Участниците в експеримента изгаряли средно по 113 калории на 90-минутна прожекция, което се равнява на 30-минутна разходка. Най-страховитите филми ни карат да слабеем повече, защото страхът ускорява сърдечния ни ритъм.
Екипът, воден от д-р Ричард Макензи, обяснява тези промени в метаболизма с отделянето на адреналин, предизвикан от страховите реакции. Той намалява апетита и спомага за изгарянето от организма на повече калории.
Били класирани и филмите на ужасите, които най-много помагат за вталяването ни. Първо място заема класиката "Сиянието" с Джак Никълсън, при която се изгарят 184 калории. На второ място бе класирана лентата на Спилбърг "Челюсти" със 161 калории, а на трето - "Заклинателят" със 158 изгорени калории, пише btvnews.bg.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети