33 тона контрабанден спирт открит в складове в Костинброд

dennews.bg
27.10.2012
размер на текста:

33 тона незаконен спирт е иззет по време на акция в Костинброд, информират от Пресцентъра на МВР.

В съвместната полицейска операция участвали служители от ОДМВР –София, Сектор „Престъпления по пътищата” - СДВР, столичното Пето РУП и ГД „Борба с организираната престъпност“. При извършените оперативно-следствени действия униформените служители претърсили склад за строителни материали, в който открили голямо количество акцизен спирт.
Вчера в рамките на операцията били проверени два камиона, натоварени с пластмасови бидони, всеки от които с вместимост от по 1000 л. Иззети били общо 33 тона спирт с алкохолно съдържание 97,5 градуса. Полицейските служители установили, че складовата база е собственост на Х.У. /44 г./. Пред тях той не успял да представи нужната документация за акцизната стока. По думите му двата камиона били докарани в базата от непознати за него мъж и жена, и оставени за съхранение.
За установеното нарушение е сезирана Агенция ”Митници”. Съвместно с техни представители е извършен оглед на склада. Спиртът е иззет с протокол. Собственикът Х.У.е задържан в РУП-Костинброд с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 от НК и е сезирана прокуратурата.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети