Наркомани подпалиха блок със заведение и банка в Дупница

DenNews.bg
25.10.2012
размер на текста:

Обитателите на блока и полиция оглеждат мазето, от където са тръгнали пламъците. Снимки: dennews.bg

Наркомани са най-вероятните виновници за пожар в жилищен блок в центъра на Дупница. Пожарът тръгна към 21 часа снощи от мазе във вход „А” на блок на ул. „Хан Крум” №1. В жилищната сграда се намират заведение, банка и магазини за злато, обувки, техника и домашни потреби.
Бързата намеса на екипи на пожарната и полицията предотврати разрастването на пламъците, но всички апартаменти в сградата са засегнати от задушливия дим, който се разнесе из целия квартал срещу сградата на зъболечението.

И днес в коридора на блока и апартаментите се усеща неприятната миризма на изгоряло. За обитателите на блока най-вероятната причина за пожара са наркомани.


Според заключението на екип от ЧЕЗ, не е възможно пожарът да е причинен от късо съединение, тъй като в такъв случай токът е щял да угасне. Електричеството бе прекъснато от пожарникарите едва след пристигането им на мястото. И така докато пламъците не бяха овладени за близо час на тъмно останаха два квартала в района на блока. Екипи на СОТ пък незабавно пристигнаха на мястото, за да проверят охранителните системи на банката.
В най-засегнатото от пламъците мазе няма никакви ел. уреди, а само електрическа крушка, стана ясно при огледа на полицаите днес.
В коридорите пред мазетата обаче често пъти живеещите в блока са намирали фасове, а само преди два дни един от съседите е прогонил двама младежи, които са били във видимо опиянено състояние, най-вероятно след употреба на марихуана.
Външната врата на блока не се заключва, няма и врата към мазетата, затова според съседите най-вероятно инцидентът се дължи именно на неугасена цигара, оставена от младежи.
Димът е усетен от живеещите в блока преди пламъците да засегнат високите части и това е предотвратило по-големи щети. Унищожени са обаче част от тръбите на канализацията и парна инсталация. Хората няма да могат да ползват баните си, докато щетите не бъдат отстранени, за което пък най-вероятно ще се наложи разбиване на стени и подове.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети