50 хил. лв. отиват за проучване на трети терен за депо в Дупница

Даниела Методиева
23.10.2012
размер на текста:

50 000 лева ще задели община Дупница за наемане на фирма, която да проучи трета алтернативна площадка за депото за битови отпадъци. Предложението е на председателя на местния парламент Ивайло Константинов, който обяснява тази своя идея с желанието на общински съветници за обсъждане на алтернативни площадки, заявено по време на сесията на 18-и октомври.
Предложението ще бъде гласувано на предстоящата извънредна сесия на 25-и октомври, като на нея трябва да бъде гласувано и предложението за подписване на споразумение между общините, влизащи в сдружение “Рила еко”, което е необходимо условие за кандидатстване пред Оперативната програма за финансиране на инвестиционен проект “Изграждане на регионален център за третиране на неопасни отпадъци регион Дупница”.
Община Дупница ще бъде водеща в това сдружение и като такава се задължава да организира подготовката на проектната документация и дори ще възлага обществените поръчки в рамките на проекта и ще извършва плащанията на избраните изпълнители.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети