41 нелегални емигранти са заловени само за денонощие

DenNews.bg
21.10.2012
размер на текста:

41 нарушители на държавната граница са задържани от служители на Гранична полиция само за денонощие. 12 от пресеклите незаконно българо-турската граница са палестински граждани, информират от Пресцентъра на МВР.
Нарушителите са задържани от служители на териториалните звена на ГД „Гранична полиция“ през изминалото денонощие. 36 мъже, 3 жени и две деца са установени след като пресекли българо-турската граница в зоните за отговорност на Гранично полицейско управление Свиленград, ГПУ Болярово и ГПУ Елхово. За целта са били използвани елементи от интегрираната система за контрол и наблюдение на границата и служебни кучета. 12 са гражданите на Палестина, 7- на Алжир, 7 - на Сирия, 6 - граждани на Иран, 4 - на Мали, двама граждани на Либия, и по един на Тунис, Еритрея и Конго.
Пълнолетните са задържани със заповеди и са настанени в помещения за временно настаняване на задържани лица на съответните ГПУ, а майката с деца е настанена в специално помещение за майки с деца. По случаите са образувани досъдебни производства и са уведомени съответните районни прокуратури.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети