Малка художничка от Дупница с награда от национален конкурс

DenNews.bg
21.10.2012
размер на текста:

Владислава до рисунката си, с която спечели второ място в националния конкурс.

Малка художничка с голям талант от Дупница спечели второ място в най-тежката възрастова група (11-14 г.) на националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите”, част от Националните дни на детското изкуство.

Церемонията по награждаване в ОДК-Кърджали. Снимки: Личен архив


Владислава Иванова Тасева бе единствен представител на Дупница и региона в изданието, събрало рисунките на 400 деца от 31 населени места от страната.
11-годишната Влади получи наградата си на церемония в Обединения детски комплекс в Кърджали от заместник-кмета Елисавета Кехайова.
 

Влади с преподавателят си по рисуване Елена Марулевска.

И двете рисунки „Родопски къщи” и „Музика от Родопите” на талантливата художничка намериха място в сборната изложба с детски творби, но Влади спечели отличието си с картината „Музика от Родопите”.
Владислава Тасева е ученичка в ОУ „Неофит Рилски”, но развива таланта си единствено с подкрепата и наставленията на преподавателя си в школата по рисуване Елена Марулевска.
Малката голяма художничка има десетки отличия и добри представяния в национални и международни конкурси, а в началото на лятото Дупница видя самостоятелната й изложба в Околийската къща.
„Най-големи благодарности на Елана Марулевска. Нядявам се общината да помисли за талантливите деца и да създаде Обединени детски комплекси, каквито има в Благоевград, Кърджали, където бяхме в петък, и редица други градове”, пожела си майката на Влади Даниела.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети