Отхвърлиха отчета на Калинка Андреева, хем закъсняла, хем дала сухи цифри

Десислава Панайотова-Янкова
19.10.2012
размер на текста:

Общински съвет-Сапарева баня не прие отчета на бюджета за първото 6-месечие. Негативната оценка за финансовата политика на кмета Сашо Иванов дойде заради забавянето от два месеца на главния бюджетар на общината Калинка Андреева.
„Къде е август, къде е октомври. Вече идва време да отчитаме третото тримесечие, а още не сме приели 6-месечието”, негодуват съветниците.
Другият основен мотив за отхвърлянето на отчета е, че за пореден път Андреева не е изпълнила искането отчетите да са по-подробни, а не само сухи цифри, зад които се крият редица съмнения и въпроси.
Отчетът бе отхвърлен със 7 на 5 гласа, като този път към съветниците от ГЕРБ във вота „против” се присъединиха и двамата от БСП.
„Първоначално Андреева се обиди, но се радвам, че после намери кураж да се извини. Сега ще чакаме следващата сесия, за да разберем наистина какво се случва с бюджета на общината”, коментира Калин Гелев от ГЕРБ.
„Още при приемането на бюджета ние бяхме на мнение, че той е изкуствено раздут и са заложени постъпления от продажби, които е ясно, че няма как да се случат. От отчета става ясно, че бюджетът върви добре в разходите, но в постъпленията нещата изостават значително”, посочи Марта Желязкова.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети