Полиция пази честта на „Лора от сутрин до вечер”

DenNews.bg
19.10.2012
размер на текста:

Антимафиоти от сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” на ГДБОП, съвместно с колегите им от сектора във Враца, проведоха операция по предотвратяване незаконно показване на българския филм „Лора от сутрин до вечер” - обект на авторското и сродни на него права, чрез интернет сайта vbox7.
Служителите на ГДБОП са установили и локализирали потребителя, който възползвайки се от условията на сайта е качил филма. По този начин е предоставил достъп до него на неограничен брой ползватели на мрежата. Установеният извършител Е.Г. /33 г./ от Оряхово е от най–активните потребители на интернет страницата. Установено е, че той е разпространил на него и множество други български продукции. При проверката в рамките на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а от НК от жилището му е иззета компютърна система, чрез която Е.Г е осъществявал разпространението на авторските произведения.
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост”, за ограничаване на интелектуалното пиратство, информират от Пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети