Кубрат Пулев все по-близо до бой за пояса на Кличко

DenNews.bg
19.10.2012
размер на текста:

Българският боксьор Кубрат Пулев, който е номер 1 на IBF остана без конкуренция в тежката категория на федерацията за излъчване следващия претендент за пояса на Владимир Кличко. След официалното обновление на класацията на IBF на 9 октомври Кобрата вече е на върха в дивизията, благодарение на нокаута срещу Александър Устинов, уточнява livesport.bg.
По правилник втори двубой трябваше да излъчи боксьор номер 2 в ранглистата, но такъв няма да се състои. Полякът Томаш Адамек и олимпийският шампион за аматьори Одланиер Солис от Куба трябваше да се изправят един срещу друг на 22 декември, но мачът пропадна след неразбирателство между мениджърите на двамата боксьори по финансовите въпроси. Солис не подписа предложения му договор, а екипът на Адамек му осигури бой срещу американеца Стив Кънингам. Ключовото в случая е, че Кънингам не попада в Топ 5 на IBF, което не дава право на поляка да се бие за второто място във федерацията и съответно да се превърне в опонент на Кобрата в евентуален елиминационен мач за двубой срещу Кличко. Така след пропадането на този двубой Кобрата ще е единственият претендент за пояса на Владимир Кличко.
Все пак решението за излъчване следващия претендент за титлата на украинеца принадлежи на ръководството на IBF. Федерацията има правото да назначи мач между Пулев и Солис, въпреки че кубинецът не заема второто място в ранглистата. Вероятно е обаче и Кубрат да получи директно правото на шампионски сблъсък с Владимир Кличко.
Двубой Пулев - Кличко е подвластен и на пословичните преговори между мениджърските екипи на боксьорите, които не веднъж са били използвани като механизми за избягване на неудобни съперници, какъвто в случая е българинът.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети