На извънредна сесия готвят допитването за регионалното депо

DenNews.bg
18.10.2012
размер на текста:

Изграждането на регионално депо на територията на община Дупница ще бъде единствена точка на извънредна сесия на Общинския съвет през идната седмица, стана ясно на редовното заседание на местният парламент днес.
Предложението за сесия, посветена само на спорната тема дойде от независимия Първан Дангов, след като лидерът на БСП Станислав Павлов подпали 1-часови дебати с предварително депозираното си питане.
На извънредната сесия трябва да бъдат определени правилата за провеждането на общественото допитване за избор на терен за регионалното депо. Въпреки усиленото говорене на общинари и съветници, именно гражданите ще изберат разположението му.
Общественото допитване ще се проведе във втората седмица на ноември, като дупничани ще избират между три терена- в
землищата на селата Крайни дол и Джерман и Северната промишлена зона на Дупница, над пресевната инсталация на улица „Самоковско шосе”.
Дупничани ще заявят волята си чрез гласуване с електронни карти в специални пунктове, а в процедурата ще помагат доброволци.
Други пет терена са отхвърлени от консултантите по проекта, тъй като изискват финансиране, което ще надхвърли ограничените от МОСВ средства в размер на 30 млн. лева.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети