Убитият с татуировките е чужденец, заклан е от приятел

DenNews.bg
17.10.2012
размер на текста:

Убитият мъж, който бе пуснат за разпознаване от Пресцентъра на МВР със снимки на татуировките му, е финландец, а за смъртта му е арестуван руснак с българско гражданство, информира btvnews.bg.
„За по-малко от два дни разследващите екипи на криминалистите разкриха и задържаха извършителя на убийството на младия мъж намерен край Кладница, Пернишко”, обяви пред Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
В хода на разследването е станало ясно, че 30-годишният финландец, който страдал от лека форма на шизофрения, е убит в столичния квартал „Белите брези” при пиянска свада. Той е починал от тежките прободни и порезни рани и загуба на кръв. Едва след това тялото му е било транспортирано до пернишкото село, където убиецът му опитал да заличи убийството, като изгори тялото.
Трупът беше намерен на 10 октомври при погасяването на пожар. Самото убийство е станало на 9 октомври, е установено още.
В разплитането на случая основна роля изиграла приятелката на убития, която първоначално помислила, че финландецът е изчезнал, но след това сигнализирала в полицията.
По информация на БЛИЦ, според убиеца жертвата му се занимавала с пласиране на наркотици.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети