Новият шеф на ВиК-Дупница братовчед на зам.-кмета Крум Милев

dennews.bg
16.10.2012
размер на текста:

Илия Илиев

Новоизбраният управител на общинското дружество ВиК-Дупница банкерът Илия Илиев е втори братовчед на заместник-кмета по социалните дейности Крум Милев. Роднинската връзка на двамата идва от село Мърводол, откъдето са двамата им дядовци, които са братя.

Крум Милев

Освен роднинската връзка със зам.-кмета, Илия Илиев е свързан и с депутата Емил Гущеров от ученическите години, когато двамата са били в един и същи клас 8 години в тогавашното училище “Георги Муструков”, сега “Климент Охридски” и съученик на депутата от ГЕРБ Емил Гущеров. Всъщност това дава и обяснение на факта, че управляващите в Дупница настояваха след провала на първия конкурс през април новият управител да има преди всичко икономическо образование, а не непременно инженерно, свързано с работата във водния сектор. По време на конкурса Илия Илиев получи и най-много точки, благодарение на членовете на комисията от ГЕРБ, за да бъде стопена разликата от по-ниските, давани от БСП и ОДС и да може да събере максималният брой точки.
Илия Илиев вече е номиниран и от кмета на Дупница Методи Чимев, който в докладна до общинския съвет предлага народните избраници да гласуват за него. Заплатата, която ще получава Илия Илиев като управител на водното дружество е 1 397 лв., става ясно от докладната.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети