Арестуваха 6-има българи във френското градче Скаер

dennews.bg
16.10.2012
размер на текста:

Френската полиция е арестувала във вторник в градчето Скаер, в департамента Филестре в североизточната част на страната шестима български строителни работници.
Причина за ареста, според защитника на шестимата българи, е секретно циркулярно писмо на френското министерство на имиграцията и интеграция, което изисква всички български и румънски граждани да искат от властите разрешение за работа на всеки три месеца, независимо от факта, че може да са наети с напълно нормални трудови договори.
Именно такъв е случаят с арестуваните шестима българи в Скаер, изтъква адвокатът Меражу пред вестника. "Българските власти не са информирани за секретното циркулярно писмо, тъй като Франция не ги е уведомила", твърди той.
Българските строителни работници са били наети легално от строителна фирма за реставрация на къщата местен поет. Техният защитник изтъква, че българите живеят там, имат местна адресна регистрация, валидни лични карти и валиден трудов договор.
Въпреки това те са попаднали в мрежата на френската полиция, която продължава операцията си за идентифициране на нелегални имигранти в цялата страна.
Тепърва българите трябва да се явят пред съдия, които има правото да отмени, въз основа на доказателства, екстрадирането им, посочва вестникът.


 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети