Богат боен арсенал разкриха столични антимафиоти

dennews.bg
14.10.2012
размер на текста:

Богат набор от боен арсенал е разкрит по време на съвместна операция на служители на ГДБОП, СДВР и Пето РУП, задържани са трима, информират от Пресцентъра на МВР.
Вчера около 10 часа в района на жилищен комплекс „Стефан Караджа“ полицаи от Пето РУП спрели за проверка лек автомобил, в който пътували трима мъже. На задната седалка в колата служителите открили бутилка от минерална вода, пълна с малокалибрени патрони /22 калибър/ и револвер. Установено било, че водач на автомобила е М.М./38г./ от София, а спътниците му - Г.Д./58 г./ от София и М.Д./51 г./, осъждан, от с. Божурица – регистриран в полицията за незаконно държане на оръжия през 2010г.
Служители на ГД “Борба с организираната престъпност“, столичната дирекция и Пето РУП предприели действия към претърсвания на адресите на мъжете от автомобила.
При извършената проверка на колата били открити около 1000 боеприпаси -22 калибър, револвер - неустановен калибър, както и различни части и механизми за огнестрелни оръжия.
От дома на Г.Д. били иззети две карабини - 22 калибър, едната със заглушител, 1079 бойни боеприпаси /различен калибър/, 319 боеприпаси за различен калибър ловно оръжие, както и 5 цеви за огнестрелни оръжия. За иззети оръжия и боеприпаси мъжът не притежавал надлежни разрешения.
От адреса на М.Д. в с. Божурица са иззети газов пистолет, 2 барабани за револвери и 3 въздушни пушки.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339 от НК. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.
Действията по разследването продължават.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети