Калпава работа съсипа проект за милиони за обновяване на центъра на Дупница

dennews.bg
11.10.2012
размер на текста:

Изключително калпава и некачествена работа на изпълнителите загрози иначе красивия проект за 4,5 милиона лева за обновяване на центъра на Дупница. Не закъсняват вече и реакциите на граждани, подразнени и възмутени от лошата работа на фирмите и техните подизпълнители, които са си оставили ръцете.


Некачествени и излющени плочки и неправилно натрошени павета, подредени хаотично и на места вече поддали и извадени, са причината дупничани да пишат вече постове и във “Фейсбук” и да качват снимки редом с тези от красивите фонтани пред общината.

Те и зеленината, която се засажда в обособените за целта площи са единственото от проекта, за което може да се каже, че се изпълнява качествено и прави добро впечатление. Оттук нататък всичко останало като изпълнение е под всякаква критика. Стълбите към градската градина откъм Дома на техниката също правят лошо впечатление като изпълнение, там вече има павета, които са се изровили, тъй като са положени набързо в земята, без да е използвана основа за тяхното закрепване. Новите напълно излишни стъпала към Градската градина откъм Младежкия дом вече започват да се трошат.
Както е известно основният ангажимент по проекта пое фирма “Автомагистрали Хемус”, в която работи и за която лобира общинският съветник от ГЕРБ Йордан Йорданов. Той редовно се хвали на сесиите на местния парламент с работата на своите хора.

Като подизпълнители са наети ромски фирми, лидерът на най-голямата общност в Дупница от Гиздова махала Калин Георгиев бе забелязван редовно по време на най-усилната работа да контролира своите хора.

Дупничани алармираха, че често забелязвали бусове с монтанска регистрация да изсипват работници на обектите, а за това, че те са си оставили ръцете, повече от всичко написано дотук говорят снимките, които ние публикуваме. За да не бъдем упрекнати отново в официално писмо от общината, че всячески се опитваме да манипулираме общественото мнение заради подобни статии.
 

  

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети