Двоен аршин: наказват Видима за уредени мачове, Левски и ЦСКА - не

DenNews.bg
11.10.2012
размер на текста:

Комисията за Ред, сигурност и феърплей към Българския футболен съюз прояви двоен критерий, като остави без последствие Левски и ЦСКА за уредени мачове, а ще налага наказание на играчи на Видима-Раковски. Комисията няма доказателства, че загубите на 19-годишните юноши на „сини” и „червени” са резултат от манипулиране и залагания, обяви председателят й генерал Васил Василев, съобщава Гонг. Директорите на детско-юношеските школи на т.нар. „грандове” - Спас Джевизов на ЦСКА и Ясен Петров на Левски, бяха привикани да отговарят на въпроси. Причина за това са пораженията на „сините” юноши в Бургас с 0:6 от Черноморец и на „армейците” на собствен терен от Ботев Враца с 2:4. Джевизов и Петров се оправдаха като казаха, че причините за загубите са чисто спортно-технически, отборите им са слаби и са срам за имената на клубовете.
Генерал Василев добави, че са разпитани съдиите и делегатите на въпросните мачове и нямало и капка съмнение, че тези срещи са манипулирани.
Пред Комисията застана и шефът на школата на Видима-Раковски Марин Дойчев, който е треньор и на старшата възраст, заради съмненията за редовността на загубата с 1:8 от Левски предишния кръг. Комисията за Ред, сигурност и феърплей ще предложи на Дисциплинарната спирането на състезателните права на четирима футболисти на Видима. Сигналът за карето играчи на севлиевският тим е дошъл от самия клуб, а имената им ще бъдат обявени по-късно.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети