Журналист обвини Стоичков, че го е пребил, Ицо: Този нещо сънува

DenNews.bg
10.10.2012
размер на текста:

Името на най-великия български футболист Христо Стоичков отново бе замесено в скандал. Полицията в Чикаго разследва Стоичков по обвинение в побой над български журналист, гръмна "Труд". Инцидентът е станал на 8 октомври около 19,30 ч местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб "Чикаго Файър" в Историческия музей в Чикаго. Там Ицо нападнал главния редактор и издател на местния вестник "България Сега" Светлозар Момчилов. Журналистът твърди и че Камата го заплашил, че ако разгласи случая, ще му "отреже главата. Самият Христо Стоичков отрича подобно нещо.
След преживяното Светлозар Момчилов решава да потърси правата си, като от полицията му казват, че трябва да подаде жалба в районното управление до Историческия музей, където е станал инцидентът. Жалба на Момчилов срещу Стоичков е внесена и заверена в чикагската полиция, а постъпката е описана като battery. На български терминът се превежда като телесна повреда, обида чрез действие, словесна атака, нападение, побой, обида чрез действие. Момчилов сподели, че когато го попитали иска ли Стоичков да бъде арестуван, той е потвърдил и е отвърнал, че иска да се спази законовата процедура.
Версията на Стоичков обаче е друга. "Да съм ударил българин?", учуди се той, потърсен за коментар. "Сигурно имате предвид един човек, който беше дошъл без покана на бляскавата церемония на "Чикаго Файър". Хората се бяха подготвили фантастично. Една от най-хубавите церемонии, на които съм присъствал. И покрай толкова много блясък, усмивки и прегръдки се появи един човек, който започна да нахалства за интервю. Казах му, че по цял свят има правила. Научил съм ги в Барселона - най-големия клуб. Някога да съм ви отказвал на вас? Вие, във вестник "Труд", просто ги спазвате винаги и затова сте номер едно. А този човек очевидно не беше никакъв журналист, а за спазване на правилата да не говорим. Когато продължи да се държи нахално, не издържах и го хванах за яката. Тогава охраната го изведе. Това е цялата истина. Даже не знам как го е допуснала без покана. Бракониерщина... Бил се оплакал в полицията? От вас чувам такова нещо”, недоумяваше Христо Стоичков и продължи: „Може само да сънува, че съм го удрял. Голяма злоба се трупа у някои хора и ми е болно, че говорим за това. Толкова са жалки, че искат на мой гръб да станат известни. Но гърбът ми е голям, ще издържи. Не ме мислете! На мен слава не ми трябва, имам предостатъчно”.
„Уморих се да отделям внимание на някакъв самозванец. Чао и ще се видим в България", завършва легендарната осмица.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети