ЦСКА трепери за лиценза още 2 седмици

dennews.bg
01.10.2012
размер на текста:

Чак около 15 октомври ще има някакво решение за лиценза на ЦСКА за европейските клубни турнири. Това стана ясно от изявление на вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев в актуално студио „Дерби”. До тогава от “червения” клуб ще предават документи за задълженията, които са покрили до 1 октомври, и чак след това УЕФА ще трябва да обяви своето решение.
В изминалите няколко дни босовете на ЦСКА се разплатиха с редица футболисти, треньори и клубове, но адвокат Иво Ивков е категоричен, че трима негови клиенти още си чакат парите от “армейците”, съобщава Новспорт. Емил Гъргоров има да взима 50 000 лв., бившият кондиционен треньор на ЦСКА, сега в Лудогорец Иван Йовановски – 20 000 лв., и Фелипе да Коща, чийто претендирани суми не са цитирани. Ивков е уведомил УЕФА и ФИФА, че ЦСКА има задължения към тези негови клиенти.
От своя страна Атанас Фурнаджиев посочи, че двата лиценза – европейският и българският – не са свързани, но се издават по еднакъв критерий. БФС ще започне процедурите за лицензиране за следващия сезон след 31 март 2013 г. Дотогава ЦСКА трябва да е изряден.
Фурнаджиев коментира и изявлението на президента на родната централа Борислав Михайлов, който разкри, че с ЦСКА е бил направен компромис през 2008 г., когато клубът е трябвало да бъде изхвърлен от “А” агрупа. „Наложихме им забрана да картотекират, така че не сме били съвсем либерални. Щом сега имат лиценз за първенството, значи са представили някакви документи”, каза Атанас Фурнаджиев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети