Осъдиха син на бивш кмет, заканвал се на полицай с убийство

DenNews.bg
01.10.2012
размер на текста:

Син на бивш кмет на кочериновското село Крумово получи условна присъда за закана за убийството на полицай. 32-годишният Йордан Йорданов бе осъден на 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок след споразумение с Районна прокуратура-Дупница за думите „Ще те наръгам, където те намеря” и „Ще те гръмна” към полицай от Рила повикан по сигнал за пореден екшън в дома на подсъдимия.
Той държи на нокти съселяните си в Крумово от години, а най-потърпевши от лошото му пиянство били най-близките му роднини. Като черна легенда в селото се носят разкази за мъченията и униженията на които Йорданов подлага родителите си и бабите и дядовците си. Най-фрапиращ е случаят, в който той завързал на шията на дядо си звънец за овца и го накарал да подскача, за да пие на „музиката” от хлопатар.
Словесното нападение над полицая станало именно след поредната намеса на униформените за озъптяване на Йорданов през месец юни. След този инцидент той почти не е забелязван в Крумово.
Баща на Йорданов е бившият кмет на селото Юри Овчеполски, който бе отстранен от длъжност заради лошо поведение и злоупотреба с алкохол.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети