Лоши терени притесняват Марек

Константин Соколов
09.01.2012
размер на текста:

Марек се събира за първа тренировка за новата година в сряда от 14 часа на стадион „Бончук”. От ръководството са наясно как ще протече подготовката, като заниманията са предвидени да преминат изцяло в Дупница. Тежките условия и заледените терени обаче може да променят предварително начертания план. Това най-вече ще окаже влияние върху контролните мачове, тъй като от Марек искат да запазят терена на „Бончук” и ще трябва да търсят други игрища за провеждането на приятелските срещи. За сега са договорени проверки с Рилски спортист (на 18 януари), Миньор (Пк) (21 януари) и Велбъжд (25 януари и 1 февруари), като към този момент няма шанс те да се играят в Дупница.
„Започваме в сряда и ще тренираме при местни условия. Във „В” група няма смисъл да хвърляме пари за подготвителни лагери. Дано само времето е по-благосклонно и ни даде възможност да се подготвим добре. Терените ще са проблем при контролните срещи. Проверките с Рилски спортист и Миньор (Пк), които са запланувани да се играят на Бончук”, почти сигурно ще бъдат преместени, тъй като искаме да запазим тревната настилка на стадиона. За това може би ще търсим терени в близките села”, коментира старши треньорът на Марек Иво Паргов.
Със сигурност на старта на подготовката в сряда ще се появят две нови попълнения – Георги Караканов и Валентин Валентинов. Преговори са водени и с нападателя на Германея Димитър Чечев, но неговият трансфер все още не е сигурен. Към Марек евентуално може да се присъедини и футболист, минал през елитния Миньор (Пк), но по-голяма яснота около селекцията ще има в края на седмицата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети