Бойко се закани с арести на недисциплинирани шофьори

dennews.bg
09.01.2012
размер на текста:

"Шофьорите на тирове, които не се подчинят на разпорежданията на полицията, ще се задържат за 24 часа", заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от vesti.bg.
"Да се арестуват, защото така не може, пък после ако искат и адвокатите им, и шефовете им да се жалват", допълнил Борисов.
Според премиера до хаоса на автомагистрала „Хемус” в събота се е стигнало заради лошата дисциплина на водачите, които не спазват разпорежданията и се движат с летни гуми и неизправни камиони.
Според анализите на КАТ и пътната агенция задръстването на "Хемус" е станало заради четири камиона, които не са се подчинили на полицията и са избягали, след като са били отклонени от пътя заради летни гуми от патрулите на КАТ.
Междувременно от превозваческите компании скочиха срещу ограничението на КАТ, тъй като товарите не успявали да стигнат до поръчителите им навреме. Заради това превозвачите се готвят да протестират, като все още чакат разрешение от столичната кметица Йорданка Фандъкова камионите да влязат в София.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети