Започват съкращения в общинската болница в Дупница

Даниела Методиева
09.01.2012
размер на текста:

Съкращения на 10% от персонала в общинската болница в Дупница започват от следващия месец. Това обяви управителят д-р Любомир Таушански в първия си работен ден след като се върна от годишния си отпуск. 36 души от персонала ще получат 1-месечни предизвестия за освобождаване, а това ще стане поетапно до края на месец юни. Съкращенията първоначално ще обхванат тази част от работещите в общинската болница, които излизат в пенсия. В това число влизат мединските работници и част от помощния персонал. Ще бъдат освободени и тези, които не се справят с работата си, обясни още д-р Таушански и допълни, че има вероятност на по-късен етап съкращенията да стигнат и до 15%,
Съкращенията, които предстоят в общинската болница в Дупница са част от оздравителния план, който ще бъде представен и на новата управа в града. До изготвянето му се стигна след среща между кмета Методи Чимев, неговия заместник Крум Милев, депутата от парламентарната група по здравеопазване към Народното събрание Пламен Цеков и управителя на болницата в град Лом. На тази среща местната управа категорично отхвърли искането на ръководството на общинската болница за дофинансиране на дейностите. Според кмета Методи Чимев подобряването на финансовото състояние на общинската болница е въпрос на организация, с която трябва да се заеме ръководството. За целта бе сформирана и комисия, като предстоящите съкращения са част от оздравителния план.
Що се отнася до другото предложение за закриване на отделения, д-р Таушански е категоричен, че на този етап това е невъзможно.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети