Касапин открадна кръста в Дупница, но му отнеха победата

Даниела Методиева
06.01.2012
размер на текста:

32-годишният касапин от ромски произход Стефан Методиев открадна Богоявленския кръст в Дупница, но час след ритуала архиерейският наместик отец Паликарски отне победата му в полза на Виктор Георгиев и след сблъсък между групите на двамата претенденти.
До драматичната развръзка, в която се намеси и полицията, се стигна след кратка схватка под проливния дъжд в коритото на река Джерман, при която Стефан отне кръста от Виктор Геориев, който бе и единственият българин, нагазил в ледените води, и се провъзгласи за победител за 5-а поредна година.

 


Само след час Стефан Методиев дойде пред кабинета на кмета на Дупница Методи Чимев с кръста, за да си получи паричната награда. Там вече имаше и полиция, тъй като бяха дошли и младежи от групата на Виктор Георгиев. Все пак последната дума на археирейският наместник отец Паликарски, който бе въведен като арбитър в спора отчете, че победител тази година е Виктор Георгиев. Отец Паликарски бе категоричен, че който пръв е хванал кръста, редно е и той да бъде обявен за победител в схватката.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети