Кастро видя края на човечеството

DenNews.bg
06.01.2012
размер на текста:

Човечеството върви към пропастта и трябва да направи всичко възможно за предотвратяване на ядрена война и да спре глобалното затопляне. За това призовава лидерът на кубинската революция Фидел Кастро чрез статия, публикувана снощи от официалния сайт "КубаДебате" (CubaDebate.cu), цитиран от vesti.bg.
Статията е озаглавена "Походът към пропастта" и е първата, която Фидел Кастро публикува тази година. Последната му публикация беше на 13 ноември м. г.
„Да говорим за неизбежен поход към пропастта със сигурност би било по-близо до реалността”, смята 85-годишният комунистически лидер.
Според него в момента светът разполага с над "20 000 ядрени оръжия" и използването на "едва стотина от тях би било достатъчно", за да причини ужасяващата смърт на всички жители на земята.
Кастро, който се оттегли от властта през 2006 г. поради здравословни проблеми, критикува също така липсата на политика в областта на климатичните промени.
Той осъжда и техниката хидравлично разбиване за добиването на шистов газ, за която се счита, че замърсява подпочвените води и еколозите в много страни по света водят борба срещу нея.
В понеделник в "Туитър" се появиха слухове за смъртта на Кастро.
ЦРУ се опита 700 пъти да го убие, а сега "Туитър" върви по същия път, написа Йоандри, който обикновено е добре информиран и е надежден източник на информации за Куба.
През декември "Книгата на рекордите на "Гинес" обяви Кастро за човека, срещу когото са правени най-много опити за убийство - цели 638.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети