Чистят правилника на ОбС-Сапарева баня от правописни грешки

Десислава Панайотова-Янкова
27.01.2012
размер на текста:

След три месеца чакане за списване на новия правилник за работа на Общински съвет-Сапарева баня ще се наложи да бъдат изчистени правописните грешки в него. Това стана ясно след като днес правилникът беше приет на втората редовна сесия на местния парламент в новия мандат.
Най-важната работа от днешното заседание обаче се оказа приемането на размера на възнагражденията на общинските съветници. След дебати дали гласуването да бъде явно или тайно, с пълно единодушие беше прието за участие в заседание на ОбС избраниците да вземат по 156 лв. Възнаграждението е както за участие в сесии, така и за участие в комисиите към ОбС, като то е равно на 30% от средната брутна заплата в администрацията за последния месец от предходното тримесечие, която е 520 лв.
В първоначалният вариант на нови правилник възнаграждението беше предвидено да бъде 50% от средната заплата. По време на заседанието днес бяха представени още две предложения за 20 % и 60%.
От следващата сесия заседанията ще бъдaт записвани електронно, като записа ще трябва да се съхранява една година.
Беше приета и Годишната програма за управление на имоти - общинска собственост. Програмата се гласува в началото на всяка година. Идеята е когато бъде предявен инвеститорски интерес за даден имот, той да бъде в програмата. В графата за приватизация фигурират два имота - почивна станция „Здравец" и промишлена сграда в с. Сапарево. За концесия са предвидени два имота за парк, единият в Сапарева баня, другият в Сапарево, и стадиона в курортния град.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети