Отстраненият кмет на Баланово отново кандидат за изборите през април

Даниела Методиева
26.01.2012
размер на текста:

Отстраненият от Общинската избирателна комисия от поста кмет на село Баланово Явор Митов отново ще бъде кандидат на частичните избори, които са насрочени за 22-и април. Митов, който спечели безапелационно гласа на своите избиратели, бе отстранен от надпреварата на 23-и октомври часове преди края на изборния ден. Причината- че не отговаря на изискването за уседналост, или последните 6 месеца да е живял в селото. Въпреки заличаването му,  Явор Митов е успя да събере 53% от гласовете на избирателите още преди отписването на регистрацията му от Общинската избирателна комисия в Дупница. Това показаха окончателните резултати от вота, като от тях стана ясно че за Явор Митов са гласували 147 от явилите се пред урните 294 жители на село Баланово. След Явор Митов се нареди кандидатът за кмет на ОДС и досегашен управник на село Баланово Наталия Пръжкова, за коята са гласували 66 избиратели. След нея на трето място бе кандидатът на ГЕРБ Малин Джермански, който е събрал едва 40 гласа.
Въпреки това, Митов зае кметския стол до произнасянето на Административния съд в Кюстендил, който касира резултатите от местния вот.
Сега Явор Митов отново ще се кандидатира за кмет на село Баланово и има всички шансове да се върне в кабинета си. Той обясни, че от октомври месец миналата година има регистрация като жител на село Баланово и при регистрацията му за предстоящите частични местни избори вече ще отговаря на принципа за уседналост.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети