Разбиването на таксита в Дупница е организирана акция, според собственици

dennews.bg
25.01.2012
размер на текста:

Разбиването на 4-те таксита в Дупница през нощта на 24-и срещу 25-и януари е било целенасочена и предварително организирана акция. Това смята един от потърпевшите собственици Христо Джелепов, чието такси е едно от 3-те разбити на паркинга пред блок 83 в жк „Бистрица”. Четвъртото е било паркирано на улица „Цар Симеон Велики”, а от него е откраднат само джипиеса. Христо Джелепов е и най-ощетен, тъй като най-големия откраднат оборот от 60 лв. е бил в неговата кола.

 

Той разбрал за кражбата едва вчера сутринта към 5 ч., когато един негов колега минал покрай паркинга и видял разбитите таксита. Според Джелепов крадците са били доста дръзки в действията си, защото и трите таксита, разбити точно тук са на паркинг, който е много добре осветен. Апашите действали много бързо, те счупили задните стъкла на колите, след което откраднали оборотите и в бързината всички лични документи, тези за колата, договорите за застраховка, както и разрешителните за дейност.

 

Христо Джелепов е притеснен и от факта, че сега може да ползват всичките му лични данни, а и крадците вече имат и много точна информация за адреса на жилището му. Той се е опитвал да търси откраднатите документи в намиращите се наблизо контейнери, тъй като според него са били отмъкнати в бързината заедно с оборотите.
Всички собственици на разбитите таксита сега се опитват да набавят отново откраднатите документи и възстановят щетите от взломяването на автомобилите.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети