Съкращения на 64 щатни бройки в общинската болница в Дупница

Даниела Методиева
24.01.2012
размер на текста:

Предстоящите съкращения в общинската болница в Дупница ще отрежат 64 от щатните бройки. Това обяви днес управителят д-р Любомир Таушански, който уточни, че става въпрос за незаети досега места. Това означава, че от 1-и февруари в щатното разписание общинската болница ще бъде с капацитет от 390 на 336 души персонал.
Д-р Таушански направи и още едно уточнение, че предстоящото съкращение на незаетите места няма да засегне нито един от докторските щатове, тъй като и без това болницата страда от недостиг на лекари. Ще бъдат премахнати незаетите места за медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори, санитари и друг помощен персонал. 
След среща с новата кметска управа в края на миналата година бе взето решение за предприемане на мерки за заздравяване на общинската болница в Дупница, която трупа все повече задължения. Като една от набелязаните и препоръчани с писмо от кмета Методи Чимев мерки бе препоръчано 15%-но съкращение на персонала в синхрон с политиката на финансовия министър Дянков, който с тази цифра отряза числеността на администрацията в общините.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети