Сини и червени искат главата на Цветанов

DenNews.bg
23.01.2012
размер на текста:

Сини и червени поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, заради поредния случай с полицейско насилие при акцията в Мировяне, при която 20 маскирани арестуваха семейство Начкови.
Полицейското насилие в българското общество вече се превръща в норма. За пореден път станахме свидели на полицейски произвол от страната на ръководеното от министър Цветан Цветанов министерство на вътрешните работи, се казва в декларация на СДС.
По думите на лидера на БСП Сергей Станишев неоправданото насилие над български граждани в момента се толерира от най- високо ниво и негов идеолог е Цветан Цветанов, който така и не успява да гарантира сигурността и правовия ред в страната.
Лидерът на БСП с тревога отбеляза, че случаите като този със семейството от Мировяне са част от поредицата примери, в които съзнателно се гази законът. Цветанов използва полицията, за да демонстрира силов натиск върху граждани и да насажда страх, смята лидерът на социалистите.
По думите му управляващите продължават да използват полицията за политически цели. Съмненията за политическа репресия, които се появиха по отношение на семейството, са показателни за страха, който ГЕРБ повече от две години насажда в обществото, коментира още Станишев.
От синята партия припомнят още, че преди няколко месеца са съобщили, че Радослав Божинов е бил пребит от полицаи на централна софийска улица заради дългата си коса.
Преди това полицията нахлу в дома на невинно семейство в Кърджали. Полицейският произвол унижи и лекари във Варна, Благоевград и Горна Оряховица. В същото време силовите упражнения на служителите на МВР бързо се забравят, скрити зад мъмрения и дисциплинарни наказания без никакви последствия, подчертават сините.
В декларацията си те изтъкват още, че МВР демонстрира и ужасяваща некомпетентност и силоващина, информира news.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети