Нови санкции от ЕС разширяват черния списък на Сирия

DenNews.bg
23.01.2012
размер на текста:

Нови санкции ще бъдат наложени на Сирия от страна на ЕС. За това се споразумяха външните министри от Еврозоната. Санкциите предвиждат разширяването на черния списък на Сирия с имената на голям брой правителствени служители и компаниите, които ще получат забрана за пътуване, а авоарите им ще бъдат замразени. 11-те поред санкции засягат нови 22-ма души и 8 компании, информира БГНЕС.
По-рано стана ясно, че Сирия отхвърля предложената от Арабската лига "пътна карта" с основна точка президентът Башар Асад да се оттегли от властта и да позволи сформирането на преходно правителство на националното единство.
Държавната сирийска агенция САНА цитира неназован правителствен източник, който е определил резолюцията на Лигата като заговор срещу народа на Сирия, нарушение на националния суверенитет на страната и грубо вмешателство във вътрешните работи на държавата. По думите му вместо да намалят потоците пари и оръжие за „терористичните групи", министрите излизат с провокативни изявления. Режимът на Асад определя като „терористи" протестиращите срещу властта, пише news.bg.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети