18 жепейци от Дупница вече официално безработни

Още 6-има помощник-машинисти станаха клиенти на трудовата борса, след като приеха да напуснат по предложение на работодателя

Даниела Методиева
20.01.2012
размер на текста:

Още 6-има помощник-машинисти от Дупница вече официално са безработни, след като приеха сами да подадат молба за напускане по предложение на ръководството на БДЖ. Те вече са се записали в Бюрото по труда в Дупница, където според подписаното между тях е шефовете им споразумение ще бъдат на борсата до 1 година и ще получат 6 месечни брутни работни заплати. С новите 6-има, напускащи по собствено желание системата на БДЖ, общият брой на самоуволнилите се жепейци в Дупница стана 18.
Първата вълна от напускащи доброволно и съгласили се с условията на работодателите си бе преди нова година, когато на трудовата борса в Дупница се записаха 10 служители от Локомотивно депо, а в първите дни на 2012-а година ги последваха още 2-ма техни колеги.
Сред напусналите 4 са жени, 2 от тях- чистач на производствено оборудване, останалите- организатор производство и общ работник.
Сред напусналите 8 мъже има снабдител, стрелочник, общ работник, ръководител на екип, двама работници по поддръжка и 2-ма шлосери.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети