Крадци все по- смело атакуват домовете на дупничани

dennews.bg
20.01.2012
размер на текста:

Крадци все по-смело атакуват домовете на дупничани. От днешния бюлетин на Областната дирекция на полицията става ясно, че вчера в РУП-Дупница са били заявени 2 домови кражби – на преносим компютър, пари и златни накити от апартамент в града, и на телевизор, монитор и камера от къща. Проникването и в двата случая е взломно. Местопроизшествията се обслужени от дежурна група на полицията. Работата по установяване на извършителите на кражбите продължава РУП Дупница.
Хронологията през последната седмица сочи, че апашите са все по-дръзки и влизат по домовете на дупничани, за да крадат каквото им падне.
На 10-и януари 17-годишен младеж проникна в къща на ул. “Е.Трайчев”, открил ключа от метална каса и събра наличните 114 лв. То бе задържан от от полицаите преди да напусне обекта. По случая бе образувано дознание.
Същия ден в късния следобед непълнолетен младеж проникна в двор на къща в Дупница чрез демонтиране на метално платно на входна врата. Правел проучване какви метални предмети могат да се откраднат. Минути след заявяването на взломяването на входната врата полицаите от Дупница са установили извършителя на деянието. Работата по установяване на съпричастност и към други противозаконни деяния продължава.
Ден по-късно в намиращото се до Дупница село Бистрица бе установен
21-годишният В.Н. от с. Бистрица, който бе откладнал 2 велосипеда от къща в селото. За по-малко от седмица това бе втората кражба от дома на негови съселяни, извършена от него. Той е известен на полицията с криминалните си прояви. Срещу него е образувано дознание по описа на РУП Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети