Гадателка на аспержи предсказа крах на еврото и смърт в кралския двор на Англия

DenNews.bg
19.01.2012
размер на текста:

Аспержите явно не са само храна.

Гадателка, която единствена в света предсказва бъдещето на аспержа, вижда край на еврото, смърт в кралския двор в Англия и две "кралски" бременности през 2012 г.
Британката Джемайма Пакингтън, която се определя като "аспержосенс", хвърля зелените стъбълца - които впрочем са много полезни - във въздуха и разчита бъдещето по формите, които образуват, когато паднат, пише vesti.bg.
Шегата настрана, но 56-годишната Джемайма всъщност е направила десетки точни прогнози досега - включително провала на бившия британски премиер Гордън Браун, финансовата криза и отличаването на британския филм "Речта на краля" с награда "Оскар".
Едно от най-впечатляващите й предсказания е именно, че Гордън Браун не само ще загуби политическата надпревара, но и изцяло ще напусне политиката след изборите през 2010 г.
още по темата
Миналата година пък тя позна, че ще има кралско бебе - второто дете на Питър Филипс, син на принцеса Ана.
Днес Джемайма представи прогнозите си за тази година,
съобщават британски медии. Сред тях са двете кралски бременности, смяната на лидера на една от основните партии в страната, крах за еврото и смърт на висша британска особа.
Гадателката предвижда и слава за страната си на Олимпийските игри в Лондон тази година, но лошо представяне на английския футболен отбор на европейското първенство.
Според Джемайма тази година ще излезе наяве хомосексуалността на някои знаменитости, ще има референдум за прехвърлянето на властта в Шотландия, ще влязат в сила нови закони срещу хакването на телефони, а на Оскарите ще блести... животно.
Джемайма, която сега живее в Бат, признава, че на мнозина това се струва абсурдно и смешно, но напомня, че е познала съвсем точно много неща.
По думите й тя гледа на аспержи от 8-годишна. Нейната леля гледала на чаени листа и Джемайма наследила дарбата й да вижда в бъдещето.
Британката обаче използва само пресни аспержи от Уорчестършир, отглеждани в областта Вейл ъв Ившам, където са главните снабдители на страната с този зеленчук. Аспержите са зеленчук, предпочитан както от истинските гастрономи, така и от привържениците на диетичното и здравословно хранене.