Дупнишки учители си искат заплатите по-рано

Даниела Методиева
18.01.2012
размер на текста:

Дупнишки учители подготвят текст на официално писмо до кмета на общината Методи Чимев, в което ще настояват за промяна на датата на получаване на заплатите. Сега крайната дата за превеждане на сумите по дебитните карти е 15-о число на месеца. Според тях тази дата е била определена изкуствено от предишното общинско ръководство без да се иска тяхното мнение и е имала единствената цел да се задържат парите от техните заплати по банковите сметки.
Педагозите се мотивират това свое становище с факта, че Министерство на финансите превежда субсидиите за техните заплати от 3-о до 5-0 число на всеки месец за заплати за предходния. Според тях не е оправдано това бавене от 10 дни и ще настояват за изтегляне на датата напред поне на 6-о число.
След като повече от година учителите в Дупница получаваха заплатите си системно със закъснения и се стигна дотам, че те да се бавят с по цели 2 месеца, от този месец те са в график. Плащанията към тях бяха изчистени напълно и още на 10-и януари те получиха декемврийските си заплати.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети