Таланти от SOS селището в с. Дрен събират средства за тарамбуки с концерт

Десислава Панайотова-Янкова
18.01.2012
размер на текста:

Ники Табаков

Талантливи деца от SOS селището в село Дрен ще събират средства за собствени тарамбуки с благотворителен концерт в столичния Арт Център „Фотосинтезис”. През последната година и половина осемте деца усвоиха тънкостите на ударните инструменти под ръководството на дупнишкия музикант и художник Николай Табаков.
„Те наистина вече са истински майстори. С концерта ще дадем възможност на малките перкусионисти да се изявят пред публика и не на последно място ще организираме и своеобразен уъркшоп, на които аз и децата, ще учим желаещите как се свири на тарамбука”, обясни за dennews.bg Николай Табаков.
Концертът е насрочен за 29 януари (неделя) от 13 часа в център „Фотоцинтезис” на бул. "Васил Левски" № 57 в София.
Даренията, които ще отидат за закупуването на тарамбуки за децата ще се събират в урни.
„Досега те свиреха с моите тарамбуки, но е време да имат свои, за да могат да продължат да развиват уменията си и след приключването на обучението. Досега сме участвали в няколко самостоятелни представления, като едното беше заедно с Елица Тодорова, която представи най-достойно България на Евровизия заедно със Стунджи”, обясни още Ники и добави, че децата винаги се вълнуват, когато се представят пред публика, а сега, когато ще имат възможност не само да се изявят, но и да учат другите на тънкостите на тарамбуките ще са още по-щастливи.
За екипа ни Ники издаде, че готви концерт с осемте деца и в Дупница. Харесал си е за това Околийската къща и ако успее да се договори с общината представянето ще бъде още в първите дни на февруари. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети