Крадци налитат на алкохол и шоколадчета в Дупница

DenNews.bg
11.01.2012
размер на текста:

Празничният дух и световната финансова криза обезцениха съвсем стойността на банкнотите... дори за крадците.
Само за денонощие в Дупница и Рила бяха регистрирани няколко кражби „натур”, като от магазини са задигнати алкохол, цигари и шоколадови десерти.
Двама дупничани, без връзка помежду си, били осенени от идеята да напазаруват по бутилка алкохол и десертчета от един от маркетите в града. Първият е заловен с литър уиски, а вторият – с водка. Двамата ще останат в полицейския арест на РУП Дупница 24 ч. Срещу тях са започнати бързи полицейски производства.
Полицаите от Рила пък издирват неизвестни крадци задигнали цигари и ваучери за мобилни оператори от хранителен магазин в града.
Дупнишката полиция издирва и „класици” в жанра. От сградата на кметството в с. Бистрица е откраднат портфейл с 10 лв., като при кражбата са нанесени щети за значително по-голяма сума, тъй като са взломени няколко врати.
В Дупница вчера в момент на извършване на кражба е заловен 17-годишен младеж, който проникнал в къща на ул. “Е.Трайчев”, открил ключа от метална каса и събрал наличните 114 лв. Задържан е от полицаите преди да напусне обекта. По случая е образувано дознание.
Вчера в късния следобед непълнолетен младеж е проникнал в двор на къща в Дупница чрез демонтиране на метално платно на входна врата. Правел проучване какви метални предмети могат да се откраднат. Минути след заявяването на взломяването на входната врата полицаите от Дупница са установили извършителя на деянието.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети