7 г. затвор за Джунейт, убил майка си и братчето си

DenNews.bg
10.01.2012
размер на текста:

7 години и 4 месеца затвор при първоначално строг режим постанови Окръжния съд в Кърджали за 18-годишния Джунейт Шефкет, който уби майка си и малкото си братче.
Присъдата се доближава до максималния срок от 8 години, който поиска обвинителят Светлозар Лазаров, информира БГНЕС.
Преди близо година Джунейт умишлено умъртви майка си и братчето си по особено жесток и мъчителен начин. По-рано днес той се призна за виновен и делото бе гледано по бързата процедура, като свидетели и вещи лица не бяха разпитвани. Защитникът на двойния убиец Николай Беров заяви, че най-вероятно ще обжалва присъдата в Пловдивския апелативен съд. По-рано днес Джунейт му доверил, че предпочита да излежи наказанието в следствения арест в Кърджали, защото в затвора бил принуден да живее сред много престъпници. Веднага след произнасянето на съда Джунейт беше отново закован с белезници и отведен обратно в затвора в Стара Загора.
Убийството бе извършено в нощта на 21 срещу 22 януари 2011 година в семейния апартамент в блок в центъра на Кърджали. Тогава ученикът от местната езикова гимназия - 18-годишният Джунейт Шефкет, нанесъл с нож 25-30 разкъсно-контузни рани по цялата глава на 36-годишната Невджин, която по-късно умира от кръвоизливите. Братчето Енис, което се оказало неволен очевидец на ужаса, е било задушено с парчета от пижамата, натъпкани дълбоко в гърлото му. По-късно детето е изнесено върху покрива на жилищния блок.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети