Станчев гони Спешна помощ от болницата в Бобов дол за неплатен ток

Десислава Панайотова-Янкова
10.01.2012
размер на текста:

Кирил Станчев

Кметът на Бобов дол Кирил Станчев е готов да изгони Спешна помощ от сградата на болницата в Бобов дол заради неплатени сметки за ток.
„Хората имат нужда от здравеопазване, но няма да допусна Спешния център да се държи като държава в държавата и да не спазва правилата. Те не искат да зачитат нито договора си с нас, нито общината, нито кмета, нито никой. Така не може. Или ще спазват клаузите по договора за наем и ще си плащат сметките, или да си търсят друго помещение”, обясни за dennews.bg Станчев. Той обясни, че центърът вече е натрупал неплатени сметки за над 3 000 лв. за електричество, като това води до опасност ЧЕЗ да заведе дело срещу МБАЛ „Д-р Стоян Сантев”. Филиалът на Спешна помощ-Кюстендил се намира в сградата на болницата в Бобов дол, чиято дейност беше прекратена напълно през месец март миналата година. Реално от една от добрите болници в Югозапада в миналото МБАЛ „Д-р Стоян Сантев” в момента се помещава само от Спешна помощ и общинския медицински център. И двете звена заемат по няколко кабинета в сградата под наем, но генерират проблеми и загуби за болницата и общината.
„Не е истина, че Спешния център не може да си плати тока, защото сметките на общината са запорирани. Това са безпочвени оправдания. Те просто трябва да ни дадат парите с приемно-предавателен протокол и ние да ги внесем, както е ставало и при предишния кмет. А не сега да си пазят държавните субсидии, а нас да поставят в такова положение”, обясни още кметът на Бобов дол.
Градоначалникът е инициатор и за свиканата за утре извънредна сесия на Общински съвет, на която основна тема е здравеопазването. Освен преразглеждане на договорите на наем на ЦСМП-Кюсендил и общинския медицински център ще бъде разгледана и молбата за откриване на филиал на столичен Медико-диагностичен център в Бобов дол.
Молбата е подадена от управителя на „МДЦ ОЗОК” д-р Стоян Димитров. Идеята е центърът да се нанесе в сградата на закритата болница и да отвори отново лабораторията и рентгена, така че да не се налага на пациентите от Бобов дол да пътуват до Дупница и Кюстендил за всяко изследване.
Всъщност с подобна идея преди по-малко от година в Бобов дол се появи бившият кмет на Дупница д-р Пламен Соколов. След няколко месеца престой в миньорския град и ремонт на част от помещенията в сградата на болницата МЦ „Панацея” на съпругата му д-р Кармелита Кацарска се изтегли от Бобов дол без да успее да развие дейност.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети